Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Fontos a jövő!

Ennek tudatában teljes erővel dolgozik településünk önkormányzata és a képviselő testület. Az idei évben több alkalommal is volt már testületi ülés, ahol a képviselők a település fejlődésének érdekében hoztak döntést.

Ennek tudatában teljes erővel dolgozik településünk önkormányzata és a képviselő testület. Az idei évben több alkalommal is volt már testületi ülés, ahol a képviselők a település fejlődésének érdekében hoztak döntést. A település polgármester asszonya Trojákné Szita Katalin mesélt a települést érintő változásokról.

 

20200305_115842.jpg

Dr.Molnár Máté jegyző és Trojákné Szita Katalin polgármester asszony a Jókai út felmérése közben.

 

Elsőként arról beszélt, hogy várhatóan március közepétől megkezdődik a Kossuth utca útburkolatának a cseréje, ami a Malom utca és a Jókai út  kereszteződései közötti útszakaszt érinti. Felhívja mindenki figyelmét arra, hogy ez az érintett útszakaszon forgalom korlátozások lesznek és ez a buszok útvonalát is megváltoztatja. A második jó hír amiről beszámolt az, hogy  Szápár játszóterénél, egy 40 m2 alapterületű kültéri sportpark kerül felépítésre, ami tolódzkodásra,  húzódzkodásra,  has  és  hátizom  erősítő  gyakorlatokra illetve  fekvőtámasz gyakorlatokra lesz alkalmas. Ez a park a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program pályázata alapján kerül felépítésre. A harmadik látványos változás a bölcsődét érinti az idei évben, ahol pályázat révén teljes energetikai felújítás várható. Kiemelte, hogy mind a három pályázat az előző vezetésnek köszönhető, de a kivitelezők és a tervezők kiválasztása a jelen testület feladata. Megemlítette, hogy van olyan pályázat amit már 2017-ben elnyert a falu, de nem történt vele semmi és a határidő rövidsége miatt, nagyon nehéz lesz megvalósítani. Beszámolt arról is, hogy tervben van a Jókai utcában a külső főút mellett járda kiépítése az utolsó lakóingatlanig. Ezt a Magyar Falu program pályázatán keresztül szeretnék megvalósítani, már voltak is felmérni a területet, Dr. Molnár Máté jegyző úrral, aki a település jegyzője. Szó esett még arról is, hogy szeretnének segíteni a helyi templom felújításában, de sajnos az egyház részéről elutasító választ kaptak. Elmondta azt is, hogy már folyamatban van egy komolyabb rendezvény szervezése ami augusztusra várható. Ezt a rendezvényt a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormyányzattal és a Szápár Polgárőr Egyesülettel közösen szeretnék megvalósítani. Azt már most megígérhetem, hogy ilyen színvonalú rendezvény a településen még nem volt, ez a várható fellépők nevein is jól mutatkozik, de erről még nem szeretnék beszélni. Kihangsúlyozta, hogy köszöni a testület munkáját és azt a támogatást, amit a településen élőktől kap. Bízik abban, hogy a lendület és a kedv nem hagy alább, mert a falu fejlődése csak közösen az itt élőkkel együtt vihető tovább.

N.Z.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Utolsó kép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 16
Összes: 622847
30 nap: 15903
24 óra: 546