Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Milliós felújításokra kerülhet sor a Zirci járásban

A Magyar falu program (Mfp) idei pályázati kiírásai év elején jelentek meg, nemrégiben már az eredményeket is megtudhatták a települések. Összegyűjtöttük, a zirci járásba milyen támogatások jutottak.

A Magyar falu program (Mfp) idei pályázati kiírásai év elején jelentek meg, nemrégiben már az eredményeket is megtudhatták a települések. Összegyűjtöttük, a zirci járásba milyen támogatások jutottak.

46d6c087f155450ebcc70e4375069154.jpg

A Kossuth utcának a falutáblától a hídig tartó szakaszát újíthatják fel Szápáron

Forrás: Rimányi Zita/Napló

Szápár önkormányzata több mint 35 millió forintból újíthatja fel a Kossuth utca egy részét. Trojákné Szita Katalin polgármester elmondta, hogy ez a falun átvezető hosszú utca, a Csetény felőli, négyes kereszteződéstől a hídig tartó szakaszán végeztethetnek el munkákat. Már rossz állapotban van, ezért új alap, új burkolat is kerül ide. Csesznek ugyancsak útfelújításra nyert 6,6 millió forintot. Trieblné Stanka Éva Renáta polgármestertől megtudtuk, hogy ebből a falu főutcájáról, a Vár útról nyíló földes közben – ahol házak épültek, épülnek – alakítanak ki mart aszfaltos közlekedőrészt, tartaléklistára került a falu kommunális gép beszerzésére kért támogatása. Szintén az Mfp "Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése, felújítása" című forrásából nyert pénzt, 23,3 millió forintot Bakonyszentkirály önkormányzata, 23,5 milliót Eplény önkormányzata. 

Az "Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése" keretből kap közösségi terekre támogatást három falu, Bakonybél 20,4, Csetény 34,9, Pénzesgyőr 32,7 millió forintot. Lókút önkormányzata "Kültéri közösségi létesítmények, tárolók" címen 2,7, "Óvodaépületek felújítása, építése" címen 4,9 millió forintot. Az Mfp "Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása" című kiírása nyomán nyert Bakonybél 5,5, Bakonynána 3,8, Csetény 3,5, Lókút 2,1, Nagyesztergár 5,4 millió forintot. Az "Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése" fejezetre beadott igénye nyomán jut Csetény és Dudar mintegy hat-hatmillió forinthoz, Nagyesztergár 2,8, Porva 3,2 millió forinthoz.  

Bakonyoszlop több mint 14 millió forintos buszt szerezhet be tanya- és falugondnoki célokra. Borzaváron az "Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű keretből kapott mintegy 24 millió forintból végezhetnek el a tanulást, az oda járók, az ott dolgozók körülményeit javító változtatásokat. Porva kommunális eszközt vehet 6,4 millió forintért. Olaszfalu járdaépítésre, -felújításra az Mfp révén tízmillió forintot fordíthat. Az "Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése" című alapból kap Bakonybél csaknem hatmillió forintot. Az "Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása" címen kiírt alapból kap a Bakonynánai Római Katolikus Plébánia csaknem kilencszázezer forintot, az "Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztése" keretből a dudari református egyház és a bakonybéli Szent Móric és Vértanútársai Plébánia is csaknem hatmillió forintot. 

A cikkünkben említettek mellett civil szervezetek is igényelhettek forrást az Mfp keretében és több önkormányzati fejlesztési igény tartaléklistára került, azaz még van esély a kért támogatás folyósítására. A falvak természetesen más programok kiírásaira szintén beadták pályázataikat.     

Forrás:https://www.veol.hu/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 6
Összes: 638531
30 nap: 14431
24 óra: 247