Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

2020/2021. évi önkormányzati menetrendi egyeztetés_ÉNYMKI

A Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság Közszolgáltatási Központja az országos, elővárosi és regionális közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelőjének, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak szakértői háttérintézményeként tevékenykedik.

 

unnamed.png

 

Iktatószám: KTI/KSZK/264-1/2020

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

 

A Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság Közszolgáltatási Központja az országos, elővárosi és regionális közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelőjének, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak szakértői háttérintézményeként tevékenykedik.
Feladataink közé tartozik a folyamatosan változó mobilitási igények feltérképezése, lekövetése, a megjelenő új igények költséghatékony, megfelelő színvonalú kielégítésének elősegítése, a menetrendek összehangolása valamint a közösségi közlekedési rendszer működési hatékonyságának növelése. A közlekedésszervezési területen szükséges döntések előkészítéséhez országos szinten adatfelvételeket, adatgyűjtéseket végzünk, folyamatosan kapcsolatot tartunk és egyeztetéseket szervezünk az önkormányzati, járási, megyei közigazgatási szervezetekkel, a közlekedésszervezési irodák területén az utazási célpontok szempontjából meghatározó közintézményekkel, foglalkoztatókkal.

 

Az adott menetrendi évre vonatkozó közforgalmú menetrend szakmai előkészítését és önkormányzati egyeztetését országosan egységes eljárás rend keretein belül a KTI Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatósága, illetve jogelődjei 2007 óta végzik a mindenkori közlekedésért felelős Minisztérium megbízásából.
A menetrend előkészítésével kapcsolatos rendelkezéseket, jogszabályi környezetet a Személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 26. § - 28. §-a és a Személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásáról szóló 15/2010 (III.5.) KHEM rendelet tartalmazza. A törvény rendelkezései alapján az egyeztetési eljárás során az ellátásért felelősök és a közszolgáltatással érintett - a lakosságot képviselő – önkormányzatok egymással együttműködve, az egységes egyeztetési eljárásban való részvételükkel biztosítják a közszolgáltatási személyszállítási alágazatok közötti ésszerű munkamegosztását, valamint a takarékos ellátási rendszer kialakítását. A menetrendi egyeztetés törvényi kötelezettségen felüli célja a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése a közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében.

 

A kialakult új helyzet új megoldásokat követel minden résztvevő részéről, azonban továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden települési önkormányzat, kormányhivatal, járási hivatal, tankerületi központ, illetve szakképzési centrum számára biztosítsuk az egyeztetési folyamatban való aktív részvétel lehetőségét – ahogy erre a korábbi évek során is törekedtünk.
Közszolgáltatási Központunk a 2020. december 13-ától életbe lépő 2020/2021. évi vasúti és autóbusz menetrendeket érintő, járási menetrendi egyeztetéseit - a kialakult veszélyhelyzeti elrendelésre való tekintettel – az idei évben rendkívüli módon, elektronikus formában tartja meg.

 

Hivatkozással a fentiekre, azzal a kéréssel fordulunk Hivatalához, hogy a települését érintően már felmerült, vagy esetleg a jövőre vonatkozóan előre látható, menetrendet érintő, a lakosság részéről megfogalmazott észrevételeket, javaslatokat szíveskedjenek a ferencz.zsolt@kti.hu e-mail elérhetőségre 2020. május 22-ig megküldeni!

 

Az idei évben személyes egyeztetés ebben a témában nem várható, az elektronikusan eljuttatott kérések, javaslatok minden esetben kivizsgálásra kerülnek a területi szempontból illetékességgel rendelkező szolgáltatók által. Az egyeztetési folyamat végén mind a felvetéseket, mind az ezekre megfogalmazott szakmai válaszokat tartalmazó emlékeztetőt küldünk az egyeztetés folyamatában résztvevő felek számára.
A térség közlekedését érintő javaslatok, észrevételek begyűjtésére vonatkozó elektronikus megkeresés az érintett Megyei Kormányhivatal, Járási Hivatal képviselői részére, illetve az érintett Tankerületi Központ és Szakképzési Centrum vezetőinek is megküldésre kerül. A felsorolt szervezetek által küldött észrevételek és az azokra adott szakmai válaszok szintén beépítésre kerülnek a véglegesen kiküldendő emlékeztetőbe.

 

Amennyiben a járás egészét vagy települését érintően olyan felvetés fogalmazódik meg, amely személyes egyeztetést igényel, előreláthatólag az ősz folyamán nyílik majd lehetőség ezen személyes konzultációk lefolytatására. Az egyeztetésre vonatkozó igényét, kérjük szintén a ferencz.zsolt@kti.hu e-mail címre szíveskedjen megküldeni a fent megjelölt határidőig.

 

Az egyeztetési folyamat során tisztelettel kérjük aktív részvételüket, a közösségi közlekedés területén tudomásukra jutott, megalapozott eljutási igények összegyűjtését, illetve megosztását.

 

Bármilyen felmerülő észrevétel vagy maga az eljárással kapcsolatos kérdés, javaslat esetén, állunk szíves rendelkezésükre elérhetőségeink bármelyikén.

 

Együttműködését megköszönve, üdvözlettel:

TÓTHNÉ TEMESI KINGA irodavezető nevében és megbízásából

FERENCZ Zsolt
társadalmi és utaskapcsolatok referens

ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA

9700 Szombathely, Fő tér 6.
9701 Szombathely, Pf. 404
Tel.: (+36 94) 513-164
Mobil: (+36 30) 323-2054
Fax: (+36 94) 513-165
www.kti.hu
ferencz.zsolt@kti.hu
enymki@kti.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 19
Összes: 654738
30 nap: 9458
24 óra: 248