Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Jó hírt kaptak a Szputnyikkal, Shinopharmmal oltottak: változtak az uniós szabályok

Jó hír azoknak, akik keleti vakcinát kaptak, hogy ha második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kérnek, vagy a két keleti vakcina után a harmadik oltás már Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyike, úgy ők is szabadon utazhatnak az unióban.

1620041560-hnu6q15ol_lg.jpg

Jó hír azoknak, akik keleti vakcinát kaptak, hogy ha második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kérnek, vagy a két keleti vakcina után a harmadik oltás már Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyike, úgy ők is szabadon utazhatnak az unióban.

Az a magyar állampolgár, aki egy keleti vakcina után második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kért, illetve két keleti vakcina után a harmadik emlékeztető oltását már az Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyikéből kapta, azok teljes jogú tulajdonosai lesznek az egységes, uniós covid-igazolványnak – jelentette be Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.

Mindez azután nyert megerősítést, hogy hivatalos jogértelmezést kért az Európai Bizottságtól a hatályos szabályokat illetően, amelynek eredményeként előbb írásban, majd egy keddi egyeztetésen személyesen is tájékoztatást kapott a keleti oltások elfogadásáról Didier Reynders igazságügyi biztostól, írta a 24.hu.

A szocialista ep-képviselő felidézte, hogy az elmúlt évben a legtöbb tagállamban nem fogadták el megfelelő védettségnek az EU által el nem ismert, az EU-ban csak Magyarországon használt keleti oltóanyagokat. Az Európai Bizottság tavaly november 25-én aktualizálta a kapcsolódó jogszabályt és egy fontos, módosított végrehajtási határozatot is fűzött a keretrendszerhez; ennek pontos értelmezését kérte szóban és írásban is az illetékes biztostól.

Ujhelyi bejelentése szerint Didier Reynders világossá tette a számára, hogy minden uniós tagállamnak kötelező a korlátozás-, vagyis költséges teszteléstől mentes beutazás feltételeként elfogadni az egy-, vagy két keleti oltóanyagra beadott uniós vakcinákat az érintett magyarok esetében. Az aktualizált rendszerben a két oltással rendelkező személyek uniós covid-igazolványa 270 napig érvényes, a harmadik oltást felvett európaiak igazolványa jelen állás szerint korlátlan ideig használható.

Forrás:https://www.penzcentrum.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 9
Összes: 638523
30 nap: 14468
24 óra: 255