Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Fontos tudnivalók az új szabályokról

A koronavírus-járvány gyorsuló terjedése miatt további intézkedésekről döntött a kormány. A szabályok betartásával érdemben csökkenthetjük a fertőzések számát. A korlátozásokon túl a tömegközlekedés zsúfoltságát csökkentő döntések is születtek.

A koronavírus-járvány gyorsuló terjedése miatt további intézkedésekről döntött a kormány. A szabályok betartásával érdemben csökkenthetjük a fertőzések számát. A korlátozásokon túl a tömegközlekedés zsúfoltságát csökkentő döntések is születtek.

 

Szórakozóhelyek bezárása  

Tilos olyan rendezvényt szervezni, megtartani, illetve azon részt venni, ahol a zenét főszolgáltatásként nyújtják és amelyen nem kötelező ülőhelyet megváltani. Tehát az éttermek, bárok, illetve az ülőhelyes koncerttermek nyitva maradhatnak.  

Rendezvényekre vonatkozó szabályok  

Sporteseményeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik ülőhelyet lehet elfoglalni, közvetlenül egymás mögé nem lehet ülni és minidig maszkot kell viselni, kivétel a büfékben az étkezés idejére. A rendezvények teljes területén mindig meg kell tartani a másfél méteres távolságot. A maszkviselés és a távolságtartás vonatkozik a múzeumlátogatásokra, könyvtárakra és egyéb kulturális rendezvényekre is.

 

393378a8f216eb2981d01edb806eb69e134d39df_fhd_1920_w3h2.jpg

Foto: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

 

Megszűnhet a zsúfoltság a tömegközlekedésben  

A fővárosban és a megyei jogú városokban november 5-ig a helyi közlekedési cégeknek tervezetet kell készíteniük, hogyan sűrítik a járataikat 7 és 9 óra, illetve 15 és 19 óra között. 

Aki tud, autóval közlekedhet, hiszen az egész országban eltörölték a fizető parkolást.

Kijárási korlátozás

Éjfél és reggel öt óra között csak indokolt esetben lehet elhagyni a lakást, vagyis munkavégzés céljából, munkába menet, illetve onnan haza felé tartva, valamint akkor, ha életveszéllyel, egészségkárosodással, vagy súlyos kárral fenyegető helyzet áll fenn. Ilyen lehet például tűzeset a lakásban, vagy olyan fellépő egészségügyi probléma, amely orvosi beavatkozást, kórházi ellátást igényel.

 Forrás: (kormany.hu)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 17
Összes: 654718
30 nap: 9450
24 óra: 240