Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Rendkívül jól sikerült az első falusi disznóvágás.

A résztvevők hamisítatlan vidéki hangulatban tölthetnek el egy egész napot, miközben megismerkedhetnek a disznóvágás népi hagyományával és részesei lehetnek a munkafolyamatoknak.

A résztvevők hamisítatlan vidéki hangulatban tölthetnek el egy egész napot, miközben megismerkedhetnek a disznóvágás népi hagyományával és részesei lehetnek a munkafolyamatoknak.

 

20200208_085610.jpg

 

A rendezvény különlegessége, hogy helyi lakosok adták össze a pénzt és megkérték a település polgármester asszonyát, hogy szervezze meg a rendezvényt. Már a készülődés is nagyon jó hangulatban telt, hiszen a településen ilyen program nem volt és a helyiek ki voltak éhezve a közös  programra. A résztvevők lelkesedése egyszerűen leírhatatlan, hiszen mindenki a maximumot nyújtotta, eszközt és pénzt nem sajnálva, egy család ként vidáman tette a dolgát. Reggel hét óra magasságában megérkezett a már leszúrt disznó, előkerült a pálinka és kezdetét vette rendezvény.

 

20200208_072856.jpg

 

Hatalmas sikere volt a fatüzelésű perzselőnek, hiszen a mai fiatalok nem láttak még ilyent és akinek kedve volt az ki is próbálhatta. A disznó feldolgozása közben volt aki lángost sütött a jelenlévőknek és volt aki fánkot. Öröm volt látni hogy ennyi ember ilyen jó hangulatban tud együtt szórakozni és tenni azért, hogy ebben a kis faluban újra legyen közösségi élet.

A jó hangulatot a szívélyes vendéglátás az ínycsíklandó frissen készült ételek, a helyi borok és pálinkák, illetve a közös kolbász és hurkatöltés garantálta.

A nap végeztével, a helyi művelődési házban egy közös vacsorával és mulatozással zárult a rendezvény. Trojákné Szita Katalin a település polgármester asszonya, örömmel számolt be arról, hogy a nagy sikerre való tekintettel, jövőre ismét lesz ilyen rendezvény.

N.Z.

 

 

A mappában található képek előnézete Rendkívül jól sikerült az első falusi disznóvágás.

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschSlovenčinaEnglish

Profilkép

Regisztráció oltásra


Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.Időjárás


E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL


Magyar Falu Program


Családok otthonteremtési kedvezménye


Pályázat figyelő


Ügyfélkapu


Levelezőlista


Elérhetőség

Szápár Község Önkormányzata

8423. Szápár Rákóczi utca 2

06/88/587-110 vagy 06/88/587-111

szaparionk@freemail.hu

Statisztika

Most: 15
Összes: 654720
30 nap: 9449
24 óra: 240