Advent 2021 - Összefoglaló

2022.01.03

Az idei évben kicsit másmilyen volt az adventi gyertyagyújtás az előző évekhez képest. November végén áthelyezésre került településünk Betleheme, így már az új helyszínen a település főterén lévő fenyő mellett lettek meggyújtva az ünnepi gyertyák.

A Betlehem mellett egy új elektromos adventi koszorú lett elhelyezve így a hét minden napján világított az adventi időszakot jelző gyertya. A főút fölé elhelyezésre került egy "Boldog Karácsonyt" felirat, ami a közvilágítással együtt lépett működésbe.

Az első és második adventi gyertya meggyújtása kis létszámmal történt hiszen az időjárási viszonyok nem voltak kedvezőek.

A harmadik gyertyagyújtást a művelődési házban kellett tartani az adventi vásárral együtt, hiszen olyan viharos szél volt, hogy veszélyeztette a rendezvényt. Aki ellátogatott a vásárba azt vendégül láttunk, hiszen volt forralt bor, kakaó, szendvics és sütemény, amit a helyiek készítettek erre a jeles napra.

Az önkénteseknek itt is szeretnénk megköszönni a sok segítséget, hiszen nélkülük nem lehetett volna ilyen színvonalon megtartani a rendezvényt. Gyerekek örömére a mikulás is megérkezett, akinek a puttonya tele volt édességgel, amiből mindenkinek jutott és a bátrabbak fényképet is készíthettek vele. Ezen a rendezvényen mondta el ünnepi beszédét Trojákné Szita Katalin a település polgármester asszonya.

A negyedik utolsó gyertyagyújtás a főtéren történt, ahol Nagy Zoltán alpolgármester mondott beszédet, majd a gyertyagyújtást követően a helyi katolikus gyerekek betlehemi műsorát láthatták a jelenlévők. Köszönjük a gyerekek és felkészítőjük áldozatos munkáját.