Advent 2022 - Összefoglaló

2023.01.06

Az idei évben is a település főterén a Betlehem mellett lett elhelyezve az adventi koszorú és a hét minden napján világított az adventi időszakot jelző gyertya. A főút fölé újra elhelyezésre került a "Boldog Karácsonyt" felirat, ami a közvilágítással együtt lépett működésbe.

Az első adventi gyertya meggyújtása sajnos most is kis létszámmal történt, hiszen az időjárási viszonyok nem voltak kedvezőek. Ezen a vasárnapon Trojákné Szita Katalin polgármester asszony mondott beszédet és a jelenlévő gyerekekkel közösen gyújtották meg az első gyertyát ami a hit jelképe.

A második adventi vasárnap is eső nehezítette meg a gyertyagyújtást, ahol Nagy Zoltán alpolgármester mondta el ünnepi beszédét és gyújtották meg, helyiekkel közösen a reményt jelképező második gyertyát.

A harmadik gyertya meggyújtása idén is a művelődési házban történt, mivel ekkor sem kedvezett az időjárás a helyieknek. Ezen a rendezvényen ismét Trojákné Szita Katalin polgármester asszony mondta el gondolatait, majd a helyi gyerekek ünnepi műsorát láthatták a jelenlévők. A harmadik gyertyát az öröm jelképét az ünnepi műsor részeként közösen gyújtották meg a gyerekekkel. A műsor után, aki ellátogatott a vásárba azt vendégül láttuk, hiszen volt forralt bor, tea, szendvics és sütemény, amit a helyiek készítettek erre a jeles napra. Gyerekek örömére a Mikulás is megérkezett, akinek a puttonya tele volt édességgel, amiből mindenkinek jutott és a bátrabbak fényképet is készíthettek vele. Az önkénteseknek itt is szeretnénk megköszönni a sok segítséget, hiszen nélkülük nem lehetett volna ilyen színvonalon megtartani a rendezvényt.

Az utolsó gyertyagyújtás a főtéren történt, ahol Csizmadia Tímea képviselő mondott beszédet, majd meggyújtotta a szeretetet jelképező negyedik gyertyát. A gyertyagyújtást követően a helyi katolikus gyerekek betlehemi műsorát láthatták a jelenlévők. Köszönjük a gyerekek és felkészítőjük áldozatos munkáját.