Advent 2023 – Összefoglaló

2023.12.27

Az előző évhez hasonlóan az idei évben is a település főterén, a Betlehem mellett lett elhelyezve az adventi koszorú és a hét minden napján világított az adventi időszakot jelző gyertya. A főút fölé újra elhelyezésre került a "Boldog Karácsonyt" felirat, ami most is a közvilágítással együtt lépett működésbe.

Fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja december 03-án. A település főterén Trojákné Szita Katalin polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Főtisztelendő Horváth Lajos esperes- plébános a vasárnapi szentmise után, megáldotta a betlehemet és az adventi koszorút, majd meggyújtotta az első gyertyát, ami a hit jelképe.

Második gyertyát Kohus Lászlóné a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke gyújtotta meg és mondta el gondolatait, majd az egybegyűltekkel közös énekkel ünnepeltek. Advent második vasárnapján a reményt szimbolizáló gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Napjainkban a remény most még hangsúlyosabb jelentéssel bír, mint eddig bármikor.

A harmadik gyertya meggyújtása idén is a művelődési házban történt, ahol ismét Trojákné Szita Katalin polgármester asszony mondta el gondolatait. A jelenlévők megnézhették a Szápári Katolikus gyerekek Betlehemi műsorát, majd a harmadik gyertya, az öröm jelképe lett meggyújtva. Aki ellátogatott a vásárba azt vendégül láttuk, hiszen volt forralt bor, tea, szendvics és sütemény, amit a helyiek készítettek erre a jeles napra. Gyerekek örömére a Mikulás is megérkezett, akinek a puttonya tele volt édességgel, amiből mindenkinek jutott és a bátrabbak fényképet is készíthettek vele. Az önkénteseknek itt is szeretnénk megköszönni a sok segítséget, hiszen nélkülük nem lehetett volna megtartani a rendezvényt.

A negyedik gyertya ismét a Betlehem mellett lévő ünnepi koszorún lett meggyújtva, itt Nagy Zoltán alpolgármester mondta el ünnepi beszédét majd meggyújtotta a szeretetet jelképező negyedik gyertyát.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a segítséget az adventi időszakban.