Az eső ellenére is megvalósultak terveink.

2023.10.06

Tisztelt Lakosság, Kedves olvasó! Mint ahogy azt megszokhatták, háromhavonta beszámolok a településünkön történt eseményekről és változásokról. Ismét eseménydús időszakon vagyunk túl, de úgy érzem megérte a fáradság. 

De mi is történt az elmúlt hónapokban. Az első és legfontosabb, hogy szeptembertől új ügyeleti rendszer lépett életbe, az erről készült rovatot érdemes elolvasni a magazinban vagy a weboldalon. Önkormányzatunk pályázat keretében idén meghirdette a szociális célú tűzifa támogatását és beérkezett kérelmek alapján a képviselő testület döntött, hogy ki jogosult a támogatásra. Természetesen, ha tehetnénk mindenkinek adtunk volna, de ezt a törvényben meghatározottak és a jövedelem alapján kellett elbírálni. 

Önkormányzatunk idén is meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot amire még várjuk a jelentkezőket. Az idei évben is Szápár Község Önkormányzata 8.500, - forint összegű beiskolázási támogatást nyújt a szápári lakcímmel rendelkező óvodás, bölcsődés gyermekek számára. Ugyanezen határozat értelmében a szápári lakhellyel rendelkező általános és középfokú iskolai tanulók 11.000, - forint összegű támogatásban részesülnek. 

Örömmel mondhatom, hogy a posta is hamarosan újra kinyit, amint a felújításokat elvégzi a szerződött partnerünk. Na de voltak programok is, júliusban a Napközi Erzsébet táborban vártuk a gyerekeket és szerveztünk nekik öt napon keresztül játékos vetélkedőket, versenyeket és kirándulást. 

Augusztusban megtartottuk a III. Saláta fesztivált, itt mindenki megtalálhatta a kedvére való fellépőt mert eléggé vegyes volt a repertoár. Szerintem kijelenthetjük, hogy felejthetetlen volt Oszvald Marika közös tánca a Felcsúti néptánccsoporttal. Sajnos az idő nem nekünk kedvezett az idei szezonban, de ennek ellenére szépszámmal voltak vendégek. 

A szüreti felvonulás is esővel kezdődött, de ahogy elindult a menet az idő kegyes lett hozzánk. Itt szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, a helyieknek a finom ételt és italt, amivel a felvonulókat kínálták. Ami az év hátralévő részét illeti természetesen vannak terveink, újra érkezik a "Csokit vagy csalunk", tervezzük idén is az ünnepi gyertyagyújtásokat és az adventi vásárt, illetve a szépkorúakról sem feledkeztünk meg és nekik is lesz meglepetésünk. 

Én ezzel zárnám is a beszámolóm, köszönöm mindenkinek az önkéntes munkát és képviselő társaimnak a támogatást.

Trojákné Szita Katalin

Polgármester