B.Ú.É.K 2022

2022.01.04

Tisztelt Szápáriak, Kedves Olvasó! Ismét eltelt három hónap, de ami a legszebb egy újabb év is. Engedjék meg, hogy ismét beszámoljak az elmúlt hónapok sikereiről.

Szerencsésnek mondható, hogy gyermekeink zavartalanul jártak, illetve járnak iskolába, óvodába és nem kellett átállni online oktatásra. Önkormányzatunk az előző évekhez hasonlóan ebben a tanévben is segítette a településünkön élő gyerekek beiskolázását.

Sok programot szerveztünk a könyvtárral közösen a gyerekeknek, volt Halloweeni Party, adventi kézműves foglalkozás és a népszerű írónő Sohonyai Edit "Úristen, kamasz lettem!" című író-olvasó találkozójára is vártuk a gyerekeket. Az idősebb generációkra is gondoltunk, hiszen volt szüreti felvonulás és az idősek napi rendezvényünkön is egy fantasztikus meglepetés fellépő párost tudtunk hívni, hogy szórakoztassák az időseket.

Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is kaptak ötezer forintot az idősek, Szápár Község Önkormányzatától és a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatától közösen.

Természetesen az Adventi időszak is tele volt feladattal, hiszen áthelyeztük a betlehemet és egy gyönyörű feliratot is kapott településünk erre a szép ünnepre. Pályázatokból sem volt hiány, hiszen felújításra került a Kossuth utca egy szakasza, szintén ebben az utcában a vízelvezető árok egy része is elkészült.

De sikeresen pályáztunk önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztésre, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan felújítására és hamarosan egy új Ford Ranger típusú gépjármű is gazdagítja településünket. Összefoglalva a helyi önkéntesekkel és képviselő társaimmal közösen egy kimondottan jó évet zárhattunk.

Én köszönöm mindenkinek az áldozatos munkát, a javító kritikákat és mindenkinek egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!

Köszönettel:

Trojákné Szita Katalin