Boldog Új Évet Kíván Szápár Község Önkormányzata!

2023.01.10

Tisztelt Lakosság, Kedves Olvasó! Mint ahogy azt már megszokhatták, most is mint minden harmadik hónap után, beszámolok az elmúlt időszakban történt fejleményekről és a jövőt érintő tervekről.

Az elmúlt három hónapban történtek jó és kevésbé jó dolgok, amik településünket érintik. De először kezdem inkább a rossz dolgokkal hiszen volt az is. Az első, ami az önkormányzatunkat érinti az, hogy meg kellett válnunk egy önkormányzati dolgozónktól mert sajnos a Kulturális közalkalmazottak foglalkoztatására kiírt pályázati összeget nem kaptuk meg és ezt a plusz terhet önkormányzatunk már nem tudta volna kigazdálkodni.

Sajnos minket is keményen sújt az energia válság, hiszen mondhatom azt, hogy az önkormányzat rezsi költsége háromszorosára nőt az elmúlt időszakban. De itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a közvilágítás nem lesz lekapcsolva Szápár területén és korlátozásokat sem szeretnénk bevezetni. De kénytelenek vagyunk mi is takarékoskodni és éppen ennek köszönhetően a könyvtár is zárva tart a hideg időszakban.

Természetesen előre egyeztetett időben lehet könyveket kivételezni, illetve visszahozni. Sajnos az egészségügy átalakítása sem könnyíti meg a helyzetünket mert az már biztos, hogy amíg ez nem rendeződik a magyar kormány részéről addig településünkön biztos, hogy nem lesz orvosi rendelés. De ne csak a rossz dolgokról beszéljek hiszen történtek jó dolgok is Szápáron. Végre birtokba vehettük az eredeti önkormányzati épületet, ami felújításon esett át.

Ennek köszönhetően teljesen új bútorokkal, igényesen felújított környezetben fogadhatjuk az ügyfeleket és végezhetjük munkánkat. Bár a felújítás még nem teljes, ami annak tudható, hogy menet közben mi szerettünk volna változtatni pár dolgon, ami nem volt a pályázat része. A könyvtár épületének felújítása is jó ütemben halad és lassan az is elkészül. Szerencsére programok is voltak, amiben a településen élők aktívan részt vettek, aminek nagyon örülünk képviselő társaimmal együtt.

Az ünnepi időszak is nyugodtan, esemény nélkül telt el, itt szeretném megköszönni a polgárőrök áldozatos munkáját amit az ünnepi időszakban teljesítettek. Ami a jövőt illeti terveink vannak, már csak az a kérdés, hogy milyen pályázati lehetőségek lesznek az idei évben. Én bízom abban, hogy tudunk tovább menetelni, úgy ahogy az előző időszakban és közösen Önökkel egy újabb sikeres évről fogok beszámolni egy év múlva. Én ezekkel a gondolatokkal kívánok magam és képviselő társaim nevében, sikerekben és egészségben gazdag Boldog Új Évet!

Tisztelettel:

Trojákné Szita Katalin

Polgármester