Búcsúzik a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

2024.06.11

2024. június 1-én a helyi Szabadidőparkban került megrendezésre a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat utolsó elköszönő rendezvénye. A rendezvényen jelen volt, dr. Szabó Zoltán, aki jelenleg az Országos Szlovák Önkormányzat Hivatalában hivatalvezető, a Bakonycsernyei Szlovák Hagyományőrző Együttes tagjai, Szápár Község Önkormányzatának képviselő-testülete és számos meghívott vendég. 

Az rendezvény elején, Kohus Lászlóné és a leköszönő elnökség megköszönte mindenkinek a segítséget, majd a beszéd végén voltak, akik apróbb ajándékokat is kaptak. A szervezők kitettek magukért, hiszen finom pörkölttel, süteményekkel, jégkrémekkel és jobbnál jobb italokkal kínálták a résztvevőket. 

Sajnos a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat azért szűnt meg, mert a 2022. évi népszámlálásnál nem lett meg a kellő Szlovák nemzetiségi taglétszám, így nem működhet tovább. Szápár Község Önkormányzat nevében köszönjük az eddigi munkájukat és mindenféle támogatásukat. Bízunk benne, hogy mielőbb hallhatunk róluk, akár civil egyesületként.

Szápár Község Önkormányzata