Családi nap Szápáron a polgárőrök segítségével.

2014.08.09

Családi nap lebonyolításában és biztosításában vettek részt a Szápár Polgárőr Egyesület tagjai.

2014.08.08.-án már délután segítették az önkormányzat munkáját pakolással, sátorállítással és egyéb teendőkkel. Este a településen megrendezett szabadtéri Disco-nál vigyáztak a szórakozni vágyók biztonságára és azok járműveire. Ezzel párhuzamosan ketten a faluban járőröztek járművel és gyalogosan a lakosok nyugalmát és értékeit őrizni.

2014.08.09.-én már kora reggel meg kezdték a munkát pakolással az esti Disco után, majd a településen megrendezett focit a"Saláta Kupát" biztosították ahol a Szápár Polgárőr Egyesület is indult egy csapattal de sajnos csak a harmadik helyen végeztek.

A foci után véradást biztosítottak ahol az egyesület több tagja is részt vett.

15 óra után ismét megkezdődött a komoly munka mert sorra érkeztek a fellépők és a látogatók a településre. A települést rég nem látott tömeg és autó lepte meg, ezért rengeteg volt a teendő a szolgálatban lévő polgárőrök számára. De még így is volt idő arra, hogy az idősebbeknek bűnmegelőző szórólapokat és jó tanácsokat adjanak. Az esti órákban a tűzijáték területének kijelölésében és annak lebonyolításában egy mellékút lezárásával segítették a rendezvényt. Az est sztárvendégei (Dupla Kávé) este tíz órakor érkeztek a helyszínre így ekkor már az ő fellépésüket kellet biztosítani.

Szerencsére a rendezvények ideje alatt semmi féle rendbontás nem történt tudtuk meg Hegedüs Zoltántól az egyesület elnökétől. A rendezvények után a település polgármester asszonya Bálintné Schmidt Ildikó megköszönte a polgárőrök munkáját és további sok sikert kívánt az egyesületnek. Ehhez kapcsolódik egy kis videó is.

És akkor egy kis összesítő,hogy hány fővel mennyi órát voltak szolgálatban .

A családi napon a Szápár Polgárőr Egyesület tagjai 25 fővel 170 óra szolgálatot adott.

Hegedüs Zoltán a Szápár Polgárőr Egyesület elnöke ezúton is köszöni minden polgárőrnek a munkáját aki részt vett a rendezvények biztosításában és lebonyolításában.

(Nagy Zoltán)