Csalókat fogtak el Szápáron

2017.05.03

Szápár polgárőr egyesület elnökétől kaptuk a hírt, miszerint két férfi ereszcsatorna szerelési ügyben kereste fel az egyik helyi ingatlan lakóit.

Az egyik helyi polgárőr azonnal odasietett, mert nagyon olcsónak találta a kapott ajánlatot amit a két férfi mondott a lakóknak. Mivel nagyon gyanúsnak tűntek az úriemberek, ezért nyomban értesítette a zirci rendőrőrsöt, ahonnan egy járőrt küldtek a helyszínre. A szápári polgárőr gyanúja beigazolódott hiszen a következő közlemény olvasható a rendőrség hivatalos oldalán. "A nyomozás adati szerint 2017. április hónapban a megye területén négy ingatlannál jelent meg két férfi, akik arra tettek ajánlatot a tulajdonosoknak, hogy átlagosan huszonötezer forintért lecserélik a házuk ereszcsatornáit. A kedvező ajánlatot az otthonukban felkeresett lakók elfogadták. A két illető minden esetben megkezdte a munkálatokat, majd rövid idő múlva közölték, hogy a házak körbecsatornázása több százezer forintba, egy esetben több mint egymillió forintba fog kerülni. A sértettek kérdéseire - miért emelkedett meg a munka ára, hiszen nem ebben egyeztek meg - azt válaszolták, hogy félreértették ajánlatukat, 1-2 méter hosszú ereszcsatorna kerül több tízezer forintba, a teljes munka díja több mint ötszázezer, egymillió forint.

A sértettek közül hárman több százezer forintot adtak át a két román állampolgárnak. Egyikük azért nem adott át készpénzt, mert hozzátartozójának gyanússá vált a két férfi és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek. A veszprémi nyomozók adatgyűjtésének köszönhetően rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 27 éves és egy 29 éves román állampolgárságú férfit, akiket 2017. április 29-én elfogtak és előállítottak a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki. Ellenük csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet meglapozott gyanúja miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Az eljárás során a két férfitől lefoglaltak közel száz eurót, több mint egymillió forint készpénzt, egy személygépkocsit, valamint szerszámokat és alumínium csatornadarabokat.

A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. május 1-jén elrendelt."

Forrás: https://www.police.hu