Folyamatos a fejlődés Szápáron

2021.07.13

Kedves Szápáriak, Kedves Olvasó! A második negyedévben is történtek településünkön jó és sajnos rossz dolgok, amiről szeretnék egy kis tájékoztatást adni Önöknek.

Kedves Szápáriak, Kedves Olvasó!

A második negyedévben is történtek településünkön jó és sajnos rossz dolgok, amiről szeretnék egy kis tájékoztatást adni Önöknek.

Első körben először a mindennapjainkat érintő változásokat szeretném ismertetni. A járványügyi intézkedésnek köszönhetően, végre nem kell a boltban maszkot viselnünk és a létszám korlátozás is megszűnt. Viszont az egészségügyi intézményekben továbbra is viselni kell a maszkot, de a tömegközlekedési eszközökön nem kötelező. Szeretném megköszönni mindenkinek a fegyelmezett magatartást ebben az időszakban, hiszen tudom, hogy mindenkinek nehéz volt.

De lássuk településünk fontos történéseit ez elmúlt időszakra visszamenőleg. Sajnos a nagy meleg és az időjárás próbára tesz mindent és mindenkit, ezt látni is a Rákóczi utcában lévő járda állapotából hiszen az egyik ingatlan előtt a járda megemelkedett, aminek a javítása hamarosan megkezdődik. A bisztró előtti út is megsüllyedt, ennek a kivizsgálása még folyamatban van. Nagyon komoly problémát jelent a sok csőtörés a Kossuth utca első felében, ami a Petőfi utca kereszteződésétől egészen a bisztróig tart. Ennek a szakasznak a kicserélésére a képviselő testülettel és a vízüggyel közösen keressük a megoldásokat, lehetőségeket, de addig is türelmüket kérem.

De a sok rossz után jöjjenek a jó hírek, hiszen van belőlük rendesen. Végre befejeződött a bölcsőde felújítása és végre birtokba vehették a gyerekek a felújított épületet. Vannak még kisebb munkálatok, de remélhetőleg ezek is hamarosan elkészülnek. Az idei évben végre lehetett búcsút tartani, amit már új helyszínen a szabadidőparkban engedélyeztünk. Az Önkormányzat dolgozói folyamatosan szépítik falunkat, virágokat helyeztek ki az utcák elejére és kikerültek a festett díszként szolgáló biciklik is. Nagyon örülök, hogy falunkban egyre több gyermek születik és éppen ezért is tartjuk fontosnak az új játszótér létrehozását. Szerencsére településükön is, pályázatnak köszönhetően egy a mai színvonalnak és előírásnak megfelelő játszótér kerül kiépítésre, aminek az első darabjai már az orvosi rendelő udvarán találhatóak.

A földmunkák is elkezdődtek és hamarosan telepítésre kerülnek a játszótér elemei. A jó híreknek még nincs vége, hisz elkészült a kemence felett lévő tető és a térkövezés is. Itt szeretném megköszönni Pék Jánosnak és csapatának a remek munkát.

És a gondolataim végén jöjjön a legjobb hír, egy álom válik valóra, hisz az idei évben megrendezésre kerül az első Saláta Fesztivál. Szeretném megköszönni a Szápár Polgárőr Egyesületnek, a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatnak a támogatásokat, hiszen nélkülük nem jött volna létre ez a színvonalas két napos rendezvény. Kérek mindenkit, hogy folyamatosan tájékozódjanak a rendezvénnyel kapcsolatosan, hiszen a belépés korlátozott.

Zárásként szeretném megköszönni képviselő társaimnak a kitartó munkát, az önkormányzati dolgozóknak, hogy kitartanak és szépítik falunkat ebben a nagy melegben, és szeretném megköszönni a dicsérő szavakat a településünkön élőktől, hiszen ez egy visszajelzés arra, hogy jó irányban haladunk.

Tisztelettel:
Tojákné Szita Katalin
Polgármester