„Gondosóra” program

2023.02.27

Kedves Idős Lakosaink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy elindult a "Gondosóra" program, amely a 65 év feletti, otthonukban élő, magyar állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni.

A Belügyminisztériumtól kaptuk azt az örömteli tájékoztatást, hogy 2022-ben elindult a GONDOSÓRA PROGRAM, amely a következő 4 évben eljut minden érdeklődő 65 éven felüli állampolgárhoz. A csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható ingyenes jelzőeszközhöz, a GONDOSÓRÁHOZ 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik.

Regisztrálni a www.gondosora.hu oldalon vagy a regisztráció gombra kattintva lehet. Akik most igénylik, azok néhány hónapon belül megkaphatják az új eszközt.

Rövid tájékoztató:

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaink próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

A program az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával. Része a korszerű segélyhívó eszköz, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatás kapcsolódik. Az így kialakuló bizalmi kör egy új típusú, jóléti szolgáltatási rendszert hoz létre.

További tájékoztatás: a 06-1 /445-0080 telefonszámon.