Húsvéti fészekrablás 2023

2023.04.13

Harmadik alkalommal rendezte meg Szápár Község Önkormányzata a húsvéti fészekrablást. Az előző évekhez hasonlóan idén is húsvét vasárnap délelőtt került megrendezésre a program, amire szép számmal jelentkeztek fészekrakók.

 A húsvéti fészekrablás lényege, hogy a fészekrakók a kerítésükre vagy a házuk elé jól látható fészket építenek és abba ajándékot helyeznek el. Ez lehet plüssfigura, saját kézzel készített kis tárgy, festett vagy csoki tojás, de lehet bármilyen édesség. Ezen a borongós napon a már megszokott módon csoportokban vagy szülői kíséretben járták a gyerekek a falu utcáit és keresték a kirakott fészkeket.

Trojákné Szita Katalin a település polgármestere büszkén mesélte, hogy jó volt látni a gyerekek arcát amikor egy fészekhez értek és megtalálták a kedvükre való játékot vagy édességet. Elmondta azt is, hogy a fészekrabló gyerekek sem voltak hálátlanok, hiszen rengeteg köszönő levelet, rajzot vagy valamilyen ajándékot hagytak cserébe az elvitt édességek vagy játékok helyett. A szervezők elmondták, hogy jövőre ismét megrendezik ezt a programot, hisz remek kikapcsolódás a gyerekeknek vagy akár a családnak. Szápár Község Önkormányzata köszöni a fészekrakó családok felajánlását és mindenkinek, aki részt vett a programban.