II. Salátafesztivál - 2022

2022.09.10

2022. augusztus elején került megrendezésre a II. Salátafesztivál és Nemzetiségi találkozó a helyi szabadidőparkban.

A rendezvény pénteken kezdődött, délután véradás majd este 20 órakor az esti sztárvendég a Két Zsivány együttes volt. Ezt a remek formációt egy hajnalig tartó bál követte, ahol a zenét Polgár Csaba és Jaca szolgáltatta. A rendkívül jól sikerült pénteki nap után jött a szombat, ahol jobbnál jobb fellépők szórakoztatták a jelenlévőket. Már ebéd után kezdődtek a programok hiszen a helyszínre érkezők elsőként a Dél MX motorsport bemutatóját láthatták és akinek kedve volt az felülhetett a motorokra.

A rendezvény megnyitója 14:30-kor volt, ahol Trojákné Szita Katalin polgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket és mondta el gondolatait. A polgármesteri megnyitó után Kohus Lászlóné köszöntötte a fesztivál résztvevőit és a Nemzetiségi találkozóra meghívott fellépőket. Beszédek után a szápári gyerekek műsora volt látható, amit a Csetényi Bujka Hagyományörző Egyesület tánca követett. Őket a szápári tagokkal bővült Bakonycsernyei Szlovák Hagyományörző Egyesület énekkara, majd a Bakony Virágai énekkar követte Tésről. A nemzetiségi találkozóra meghívott vendégek sorát a Rédei LIon Majorette csoport zárta ezen a délutánon.

A kulturális műsorok után érkezett is a szombati nap első sztárvendége, aki az idősebbek nagy örömére Márió a harmónikás volt. Márió műsorát a tinilányok nagy kedvence Manuel fellépése követte, aki nagyon jó hangulatot varázsolt a színpad előtt és a sátorban. Manuel fellépése után már érkezett is a színpadra Dj.Deka és Miss Chrisstyn akik retro feldolgozásokkal és saját számokkal szórakoztatták a jelenlévőket nem kis sikerrel. Ezután a remek formáció után érkezett az este fénypontja, aki nem más volt, mint a Kozmix.

A Kozmix együttes egy igen látványos hatvan perces kiskoncerttel szórakoztatta a jelenlévőket, akik a műsor végén hatalmas tapsviharral köszönték meg ezt a remek műsort. Az este még nem ért véget hiszen a színpadra újabb sztárcsapat, Peat jr. & Fernando ft Sheela érkezik, akik a 2000 években készült slágeriekkel bűvölte el a közönséget. A sztárvendégek után levezetésképpen retro disco-val záródott az este, ahol a lemezeket Dj.Nyeste Attila pörgette hajnalig. A helyszínen egész délután ingyen ugrálóvár, lánchinta, arcfestés és VR szemüveg bemutató várta a gyerekeket, akik szintén jól érezték magukat ezen a napon. A szervezők köszönik minden önkéntesnek és hivatali dolgozónak a rengeteg munkát, hiszen nélkülük ilyen színvonalon nem tudott volna megvalósulni ez a rendezvény. A szervezők ígérik, ha lesz rá lehetőség és pályázati forrás, akkor jövőre is lesz Salátafesztivál. (N.Z.)