III. Salátafesztivál - 2023 + video

2023.08.16

2023. augusztus elején került megrendezésre a III. Salátafesztivál a helyi szabadidőparkban.

A rendezvény pénteken kezdődött, délután véradás majd este 20 órakor az esti sztárvendég a Pacsirták együttes lett volna, de sajnos betegség miatt lemondták a fellépést és így helyettük Kicsi Mc érkezett a színpadra.

Kicsi Mc fellépése után egy hajnalig tartó bál következett, ahol a zenét Kovács László szolgáltatta. A rendkívül jól sikerült pénteki nap után jött a szombat, ahol jobbnál jobb fellépők szórakoztatták a jelenlévőket.

A rendezvény megnyitója 14 órakor volt, ahol Ovádi Péter Országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, majd a folytatásban Trojákné Szita Katalin polgármester asszony mondta el gondolatait. Beszédek után a szápári gyerekek műsora volt látható, amit a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület műsora követett.

Folytatásban a Bakonyvirágai énekkar következett Tésről, majd a fesztivál első sztárvendége a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operetténekes, érdemes művész Oszvald Marika műsora volt látható a színpadon.

Oszvald Marika műsora után a Felcsúti Fütyülős néptánccsoport következett, akiket szápári tagokkal bővült Bakonycsernyei Szlovák Hagyományörző Egyesület énekkara váltott.

A kulturális műsorok után érkeztek a szombati nap második sztárvendégei, Sihel Vanessza, Lini és Puska Patrícia, akik a mulatós zenét kedvelőknek hozták el slágereiket. Ezt követően Dömötör Balázs és Vivien műsora következett, majd őket Rony váltotta a színpadon, aki fantasztikus hangulatot varázsolt a sátorban.

Rony műsora után a tinilányok újabb kedvence Lmen Prala fellépése következett, majd az elektronikus zenekedvelőket a Rádió 1 -es Newik szórakoztatta.

Az est hátralévő részében a lemezjátszóké maradt a főszerep hiszen Newik műsora után a keverőpult mögé DJ. Lotters érkezett és egy remek időutazásra invitálta a szórakozni vágyókat.

A sztárvendégek után idén is retro disco-val záródott az este, ahol a lemezeket Dj.Nyeste Attila pörgette hajnalig. A helyszínen egész délután ingyen ugrálóvár, lánchinta, arcfestés várta a gyerekeket, akik szintén jól érezték magukat ezen a napon. 

A szervezők köszönik minden támogatónak a segítséget és minden önkéntesnek, illetve hivatali dolgozónak a rengeteg munkát, hiszen nélkülük ilyen színvonalon nem tudott volna megvalósulni ez a rendezvény. A szervezők ígérik, ha lesz rá lehetőség és pályázati forrás, akkor jövőre is lesz Salátafesztivál. (N.Z.)

A fesztiválon készült videók: