Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk mindenkinek!

2023.04.07

Tisztelt Lakosság, Kedves Olvasó! Újra eltelt három hónap és ismét szeretném tájékoztatni Önöket a településünket érintő eseményekről.

Mint ahogy az előző magazinban megírtuk az önkormányzati épületbe visszaköltöztünk és most már örömmel mondhatom, hogy a felújítási munkálatok befejeződtek és zavartalan az ügyfélfogadás. A könyvtár épületében is befejeződnek a munkálatok, már csak pár apróbb javítási munkák vannak hátra és ott is helyre áll a rend.

A helyi könyvtár is új környezetben, megújult könyvkínálattal várja a kicsiket és nagyokat. A ravatalozó felújítása is hamarosan végéhez ér, itt már csak a mellékhelység burkolása van hátra és az urnafallal van némi teendő. Ami a jövőképet illeti az nem túl biztató, hiszen ahogy már beszámoltam korábban róla az energia válság minket is keményen próbára tesz. Sajnos a gáz világpiaci ára hiába csökken, az önkormányzatunkhoz tartozó intézmények fűtési költségei kilencszeresére nőttek. Szerencsére a villamos energiánál némi csökkenés volt az elmúlt időszakban.

Sajnos idén, az Erzsébet táboron kívül még semmilyen pályázati lehetőséget nem nyitottak még meg önkormányzatunk számára, így jelenleg bizonytalan az idei év. Az biztos, hogy az önkormányzat működéséhez a fedezet megvan és ez nincs veszélyben. De nem csak a rossz hírek vannak, hiszen történtek jó dolgok is az elmúlt hónapokban.

Megrendeztük a II. Falusi disznóvágást és az első borversenyt, ami nagyon jó hangulatban telt. Itt is szeretném megköszönni a sok önkéntes munkát és rengeteg felajánlást. Az idei évben is szeretnénk megrendezni a Saláta fesztivált, amihez a pályázati források hiányában támogatókat keresünk és előre láthatólag meglesz rá a fedezet.

Már lehet jelentkezni a Nyári Napközi Erzsébet táborra, ami idén is a szabadidő park területén kerül megrendezésre. Idén is megrendezzük a gyerekek nagy örömére a húsvéti fészekrablást a tavalyi évhez hasonlóan. Terveinkben van, hogy ősztől településünkön több év után újra megnyissuk az óvoda kapuit, ezzel is könnyítve a szülők mindennapjait és a gyerekek biztonságosabb hazajutását.

Nagyon sok tervünk van, de sajnos pályázati források szükségesek ezek megvalósításához. Én és a képviselő társaim folyamatosan azon dolgozunk, hogy településünk élhetőbb legyen és az itt élőknek akár kézműves, akár kulturális programokat tudjunk biztosítani a szürke hétköznapokban.

Én ezekkel a gondolatokkal magam és képviselő társaim nevében Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

Trojákné Szita Katalin

Polgármester