Közös a siker, nincs megállás a fejlődésben!

2022.07.21

Tisztelt Szápáriak, Kedves Olvasó! Ismét eltelt három hónap és szeretném Önöket tájékoztatni a településünket érintő fejlődésről és változásokról.

Az első nagyon jó hírem, hogy végre megkaptuk a falugondnoki kisbuszt és sikerült alkalmaznunk mellé egy nagyon jó és lelkiismeretes falugondnokot. Az elmúlt hónapokban már mindenki találkozhatott vele ebédhordásnál és egyéb falugondnoki teendőknél. Folyamatban van az önkormányzati épület felújítása, amit az energetikai pályázatban leírtak alapján kell megcsinálni és ezért került az épületre újabb szigetelés, új tető, nyílászárók és felkerül a tetőre több napelem is.

Az épület belseje is teljesen új és modern berendezéseket fog kapni, ami méltó lesz az ügyfelek, illetve a vendégek fogadására és az önkormányzati feladatok ellátására. Szintén folyamatban van a faluközpontban lévő esővíz elvezető árok rendbetététele, ami ugyancsak pályázati pénzből lesz kivitelezve.

Bölcsödében is elkészül a játszótér terveink szerint az új tanév kezdetéig és felújításra került a Kossuth utca egy újabb szakasza is. Hamarosan megrendezésre kerül a II. Salátafesztivál, amivel településünk egy igen fontos zenei rendezvény helyszíne lett a zirci járásban. Fesztivál ideje alatt a faluban forgalmi rend változásokra, nagyobb rendőri és polgárőr jelenlétre kell számítani az érkező vendégek és fellépők miatt.

Következő komolyabb beruházás az orvosi rendelő és könyvtár épületének felújítása lesz, ami szintén pályázati forrásból tud megvalósulni. Újra megrendezésre került az Erzsébet tábor, amire ismét pályázat révén négyszázezer forintot kapott önkormányzatunk, amit a gyerekekre kell költeni a tábor ideje alatt.

Bizonyára mindenki észrevette, hogy településünkön villanyoszlopok lettek cserélve és a község határában kábelfektetési munkák történtek.
Ez egy újabb siker, hiszen minket is elért végre a Telekom hálózat fejlesztése. Fontos a digitális környezet megteremtése, a digitálisan elmaradt térségek felzárkóztatása szempontjából alapvető a korszerű, modern hálózati infrastruktúra kiépítése. A Telekom szándéka, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű, szélessávú internet mielőbbi, minél szélesebb körű hazai elérhetőségét.
De, hogy ne csak a jóról beszéljek sajnos volt egy lakástűz is településünkön, ahol az épület lakhatatlanná vált és ki kellett költözni az épületből. Az érintett családot önkormányzatunk azonnali gyorssegélyben részesítette és lehetőségünkhöz mérten, mindenben támogatjuk őket. Visszatekintve egy eredményekben és sikerekben gazdag negyedévet tudhatunk magunk mögött, ami köszönhető az itt élők támogatásának és a kimagasló munkát végző képviselő testületnek.
Én köszönöm mindenkinek a munkát és támogatást, hiszen mint sokszor mondtam ez csak Önökkel közösen tud ilyen jól működni.


Tisztelettel:
Trojákné Szita Katalin
polgármester