Lemondott Szápár alpolgármestere

2021.02.27

Családi okok miatt, február végével lemondott alpolgármesteri tisztségéről Balogh Tamásné, aki jelezte Trojákné Szita Katalin polgármester asszonynak, hogy ezen okok miatt képviselőként sem tud, a testület tagja maradni.

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testületének - a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti -hatáskörében Szápár Község Önkormányzatának polgármestere jár el.

Ennek eredményeként képviselő-testületi ülést nem lehet tartani, így az új alpolgármester személyét a polgármester választja meg. Mivel a képviselő-testületben a lemondás személyi változást is eredményez, a képviselők közé bekerül az a személy, aki a 2019-es helyhatósági választásokon a soron következő legmagasabb szavazatot szerezte.

A polgármester asszony tudomásul vette, és elfogadta Balogh Tamásné lemondását és a további életében sok sikert és jó egészséget kíván neki és az egész családjának.

Trojákné Szita Katalin polgármester asszony felkérte Nagy Zoltán képviselőt az alpolgármesteri feladatok ellátására, aki a tisztséget elfogadta. Természetesen a polgármester asszony tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a változásokról és biztosította őket arról, hogy a fejlődés útján tovább halad Szápár Község Önkormányzata.