Megemlékezés az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére Szápáron

2023.03.16

Szápár Község Önkormányzata, Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Szápár Polgárőr Egyesület tagjai elhelyezték koszorúikat, az 1848-as emlékműnél.

Az 1848-as emlékműnél került megrendezésre az ünnepi megemlékezés, ahol a jelenlévők elsőként Trojákné Szita Katalin polgármester asszony ünnepi beszédét hallhatták, majd ezt Kohus Lászlóné a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének beszéde követte. Az ünnepi beszédek után a helyi gyerekek ünnepi műsora következett, amit Csizmadi Tímea képviselő asszonnyal közösen adtak elő. A beszédek és az ünnepi műsor után Szápár Község Önkormányzata, Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Szápár Polgárőr Egyesület elnökei elhelyezték koszorúikat, az 1848-as emlékműnél. Az ünnepség végén a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából, kemencében sült kalácsot kóstolhattak a jelenlévők.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatnak a finom kalácsoz és külön köszönet a szereplő gyerekeknek és felkészítőjüknek.

Szápár Község Önkormányzata