Nincs megállás, megyünk a kitűzött cél felé.

2021.10.13

Kedves Szápáriak, Kedves Olvasó!

Mint ahogy azt megszokták, minden negyedévben adok Önöknek egy kis tájékoztatást településünk eredményeiről és sikereiről.

Az elmúlt három hónap, nagyon mozgalmasra sikerült és eredményekben is nagyon sokat elértünk. Az első, ami számomra a legfontosabb az az, hogy a bölcsőde végre megfelelő biztonságot nyújt a gyerekeknek, hiszen elkészültek a kapuk és így a gyerekek és a nevelők megfelelő biztonságban tudják tölteni hétköznapjaikat.

Idén is megrendezésre került a Napközi Erzsébet-tábor programsorozat, ami 2021. július 5-én kezdődött és öt napon át tartott. A programok főbb helyszínei a helyi művelődési ház és a szabadidőpark voltak, de volt egy nap kirándulás is a településen kívül. Megrendeztük a település első Salátafesztiválját, ami szerintem a környék legmeghatározóbb zenei rendezvénye volt és úgy gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznünk.

A gyerekek és a szülők nagy örömére elkészült a játszóterünk is, aminek a műszaki átadása már megtörtént. A pályázaton nyert kisbusz története is végre sikerrel zárult, hiszen az elmúlt hetekben Önkormányzatunk kiválasztotta az előírásnak megfelelő járművet és már csak a gyártás miatt kell várnunk.

Az örömnek itt nincsen vége, hiszen pályázaton nyerünk támogatást a Kossuth utca további útjavítására, a szüreti felvonulás megrendezésére, és a felelős állattartás jegyében a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra. Nagy öröm az is számomra, hogy a helyi polgárőrség a napokban vehette át azt az Opel Astra H gépjárművet, amit a Veszprém Megyei Rendőr - főkapitányság ajánlott fel az egyesület számára.

Ami a jövőt illeti, hamarosan megrendezzük a szüreti felvonulást és amennyiben a járvány engedi akkor az idén szeretnénk megtartani az idősek napját. Szeretnénk, ha idén is meglátogatná településünket a Mikulás és szeretnénk, ha az idei adventi vásár megvalósulna, ahogyan azt már tavaly elterveztük.

Zárásként még egy információ, hamarosan felszerelünk az Önkormányzat oldalára egy ötletládát, amiben várjuk a helyi lakók ötleteit gondolatait és véleményét. Én köszönöm a képviselőtestület és mindenki munkáját, hiszen ez a siker nem az én sikerem, hanem településünké.

Tisztelettel:

Tojákné Szita Katalin

Polgármester