Sikosítottalanítottak és csúszásmentesítettek

2014.02.01

A Veszprém megyei Szápáron a polgárőrök sózták az utakat tegnap, hogy el tudjon indulni reggel a tömegközlekedés, ugyanis annyira jegessé vált az út, hogy a településen senki se ki - se be.

A Veszprém megyei Szápáron a polgárőrök sózták az utakat tegnap, hogy el tudjon indulni reggel a tömegközlekedés, ugyanis annyira jegessé vált az út, hogy a településen senki se ki - se be. Persze a gyerekek örülhettek annak, hogy a falú korcsolyapályává vált, viszont a felnőttek nem tudtak elindulni a munkába és a kenyeres kocsi sem tudott friss pékárut hozni.

Az ónos eső és a jegesedés miatt Veszprém megye több településén is fennakadások voltak. Így volt ez Szápáron is, ahol a reggeli buszok nem tudtak elindulni, az élelmiszer-szállító autók nem tudtak bejutni a településre.

Rádiónk egyik műsorvezetője Nagy Zoltán arról számolt be, hogy tegnap a jeges útviszonyok miatt árokba csúszott egy menetrend szerinti buszjárat Szápáron, a Kossuth utcában. Míg a zirci tűzoltók a busz mentésén dolgoztak, addig a falu alpolgármestere az úttest csúszásmentesítéséről gondoskodott, amiben a helyi polgárőrök segítségét is kérte. Az úttestek és a járdák felszórásában a polgárőrök mellé idő közben csatlakoztak az önkormányzati dolgozók is.

A tűzoltók a buszt reggel 8 óra után nem sokkal kihúzták az árokból és a településen megindult a forgalom. Az utcákat a polgárőrök 9 óráig sózták a kritikus útszakaszokon, míg a település többi részén az önkormányzati dolgozók végezték ugyanezt.

Forrás:https://www.radiop.hu