Súlyos baleset Szápár közelében.

2016.08.16

Súlyos baleset helyszínénél irányították a forgalmat a Szápári és a Jásdi polgárőrök, a rendőrséggel közösen.

A Veszprém megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Jásd térségében, a Várpalotát Szápárral összekötő úton borult fel egy gázolajat szállító tartálykocsi. A sérült tartályból gázolaj folyik a szabadba.

Fotó:https://veol.hu/

Felborult egy gázolajat szállító kamion a Várpalotát Szápárral összekötő úton, Jásd térségében. A megsérült tartályból mintegy 500-600 méter hosszan folyik a benne szállított gázolaj, ami már elérte a Jásdra vezető út kereszteződését is. A műszaki mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a helyszínen dolgoznak a veszprémi és a pétfürdői hivatásos, valamint a zirci önkormányzati tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi mobil labor egység is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a forgalom előtt. A teherautó vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a járműből, majd mentőhelikopter szállították korházba súlyos sérülésekkel. Hegedüs Zoltántól az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a szápári és jásdi polgárőrök összesen 8 fővel voltak a jelen, és délután 17 órától este 22 óráig segítették a helyszínen lévő rendőrök munkáját, forgalom irányítással.

A rendőrség hivatalos közleménye itt: https://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/teljes-utlezaras-a-8213-as-szamu-uton-0

Nagy Zoltán