Szüreti felvonulás 2023

2023.10.01

Az idei évben kicsit másként alakult a szüreti felvonulás a rossz időjárás miatt. Most is a szabadidőparkban volt a gyülekező szeptember 23-án a déli órákban, de sajnos egész délelőtt esett az eső és kérdéses volt a felvonulás megtartása. 

A szervezők az időjárást figyelemmel kísérve úgy döntöttek, hogy megtartják a felvonulást, ahol mindenkit vendégül láttak egy tányér gulyásra, amit a szakácsok már kora reggel feltettek főni. Szerencsére az időjárás kegyes volt a rendezvény ideje alatt és a felvonulók végig tudták járni a falut, illetve meg tudták kóstolni a megállóknál kihelyezett finom ételeket és italokat. 

A felvonulás most is lovasokkal, lovaskocsikkal, traktorokkal és gyalogosan történt, voltak állomások, ahol az ovisok kis műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, de sajnos az eső miatt a szőlőhegybe nem tudtak kimenni. A felvonulás végén visszaérve a szabadidőparkba, aki akart az még ehetett a gulyásból és finom italok mellett jókat beszélgethettek. Szeretnénk mindenkinek megköszönni a részvételt, a helyiek által kínált sok finomságot, amivel a felvonulókat várták. Köszönet azoknak, akik dolgoztak az előkészítésben, dekorációkon és ezzel szebbé tették a napunkat.

Szápár Község Önkormányzata