Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről

2020.09.28

Kérem olvassa el az alábbi tájékoztatót arról az új hulladékgyűjtési rendszerről, amely hamarosan az Ön ingatlanát érintően is bevezetésre kerül.

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Kérem olvassa el az alábbi tájékoztatót arról az új hulladékgyűjtési rendszerről, amely hamarosan az Ön ingatlanát érintően is bevezetésre kerül:

A 385/2014. Kormányrendelet előírása szerint kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot a keletkezésükkor külön gyűjteni, szelektálni, válogatni. Ehhez az alábbiakban kívánunk segítséget nyújtani.

Mi a teendő?

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a lakossági ingatlantulajdonosok számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db, új tájékoztató matricával ellátott, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt, amelybe az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékot kell elhelyezni.

Ennek érdekében Önnek a teendője, hogy a kijelölt időpontban az edényt átvegye, a jövőben a megfelelő hulladékot abba gyűjtse, a szállítási napokon kihelyezze az ingatlana elé, valamint az edényzet állagát megóvja, és azt rendeltetésszerűen használja.

Az új gyűjtőedény átvételi helye és ideje az Ön településén:

A közszolgáltató által jelzett szállítási időpont figyelembe vételével az önkormányzat határozza meg.

Kérjük, hogy az átvételhez a lakcímkártyáját és személyazonosító okmányát hozza magával! Amennyiben az ingatlanhoz tartozó edényt nem tudja személyesen átvenni, úgy kérjük, állítson ki írásos meghatalmazást az átvétellel megbízott személy számára. A meghatalmazáshoz mintát talál a www.kdv.hu oldalon.

Az új gyűjtőedényekből az elkülönítetten gyűjtött, hasznosítható hulladék a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon kerül elszállításra. Arról, hogy ebben az edényben milyen hulladékok gyűjthetők, a mellékelt szórólap és az edény oldalára ragasztott tájékoztató segít eligazodni.

A vegyes települési hulladékot az eddig használt, meglévő edényzetében gyűjtse. Ennek elszállítása a legtöbb településen továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon történik. Ott ahol ez változik, közszolgáltatója idejében tájékoztatni fogja.

Bővebb információt találhat a hulladékszállítást végző közszolgáltatója honlapján: www.deponia.hu

Köszönjük együttműködését!

Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási

Önkormányzati Társulás

További dokumentumok itt letölthetők:

általános szórólap Depónia A5 v9211602.docx

általános tájékoztató szórólap Depónia A4 v9211602.docx

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ_kiosztáshoz.docx

Gyűjtési és ürítési tájékoztató Depónia.docx

Meghatalmazás lakossági edény átvételre.doc

Tájékoztató_listán nem szereplőknek Depónia Kft.docx