Tájékoztató az első negyed évről 2022-ben

2022.04.01

Tisztelt Lakosság, Kedves Olvasó! Újabb negyedévet tudhatunk magunk mögött és van is miről beszámolnom Önöknek.

Tisztelt Lakosság, Kedves Olvasó!

Újabb negyedévet tudhatunk magunk mögött és van is miről beszámolnom Önöknek. Az első és legfontosabb, hogy a járványügyi adatok lehetővé tették sok korlátozás feloldását. Így március 7-től, megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

Nem kell már maszkot viselni a tömegközlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken sem. A szociális és egészségügyi dolgozók esetében, az idősotthonokban és szociális intézményekben marad a kötelező maszkviselés. Ami a településünket érinti az, hogy ismét több sikeres pályázatot is sikerült elnyernie falunknak. Pályázatnak köszönhetően hamarosan energetikai fejlesztés keretében az önkormányzati épület fel lesz újítva és a Kossuth utca újabb szakasza is új útburkolatot kap.

Az önkormányzati épület felújításának idejére a könyvtár épületében fog működni a hivatali ügyintézés. Jelenlegi projektek, amik folyamatban vannak, az urna fal kialakítása és a falu közepén lévő esővíz elvezető árok felújítása. Április elején végre megérkezik a kisbusz, ami mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas lesz. Mivel Szápár falugondnoka felmondott, ezért a megfelelő személy kiválasztása folyamatban van, de megnyugtatok mindenkit, hogy a település ellátása zavartalan. Községünk anyagi helyzete is stabil és a rossz hírekkel ellentétben nincs csőd szélén a falu. Ez teljesen jól látható a magazinban és a weboldalon megjelent költségvetési beszámolóból. Április 3-án településünk is részt vesz az Országgyűlési választásokon. A szavazatát mindenki a művelődési házban tudja leadni, de lehetőség van mozgó urnát kérni, a szavazás napján 12 óráig. Én ezekkel a gondolatokkal zárnám a beszámolómat, de bármilyen kérdésük van keressenek bizalommal.

Végezetül engedjék meg, hogy magam és képviselő társaim nevében Áldott Húsvéti ünnepeket kívánjak.

Tisztelettel:

Trojákné Szita Katalin