Híreink


Harmadik alkalommal rendezte meg Szápár Község Önkormányzata a húsvéti fészekrablást. Az előző évekhez hasonlóan idén is húsvét vasárnap délelőtt került megrendezésre a program, amire szép számmal jelentkeztek fészekrakók.

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2023/2024-es nevelési évre az Nkt. 49. § (1) bekezdése szerint, a tanévre történő beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg. Részletek a cikkben!

Hirdetmény a Veszprémi Tankerületi Központ illetékességi területén működő általános iskolába történő beíratásról.

Kedves szápári lakosok! 2023 április 15-én szombaton társadalmi munkát szeretnénk tartani. Az óvoda/bölcsőde udvar rendezésére, befejezésére várjuk azokat a lakosokat, akik szívesen vállalnak önkéntes munkát. Bízunk benne, hogy a megszokott tenni akarás jellemzi majd közösségünket! Várunk minden segítő kezet. Gyülekező 9 órakor az óvoda udvarban....

Tisztelt Lakosok! A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv. hatályos rendelkezései értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról szóló 2020. évi XXXI. törvény hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől...

Kedves Idős Lakosaink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy elindult a "Gondosóra" program, amely a 65 év feletti, otthonukban élő, magyar állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni.

Értesítjük a lakosságot, hogy 2023 március 1-én, Tüdőszűrést tartunk az orvosi rendelő előtt. Bővebb információ a cikkben!

Megrendezésre került az I. Borverseny Szápáron a szabadidőparkban. A rendezvény a II. Falusi Disznóvágás keretein belül került megrendezésre és ott mutathatták be boraikat a gazdák. A versenyre húsz gazda nevezett és volt, aki három féle bort is hozott, hogy megmérettesse. A versenyben résztvevő borokat a Brindisi Szent Lőrinc Borrend borlovagja,...

A résztvevők újra vidéki hangulatban tölthetnek el egy egész napot, miközben megismerkedhetnek a disznóvágás népi hagyományával és részesei lehetnek a munkafolyamatoknak.